Sortida geològica al Cap de Creus

El proper 9 de desembre farem la ruta geològica del Cap de Creus passant per la Cova de l'Infern, guiats per l'Esteve Palou, gran coneixedor de la zona.
Aquest paratge inclou magnífics exemples d’estructures de deformació dúctil, roques metamòrfiques i granítiques, així com un paisatge rocallós d’extraordinària bellesa i valor geomorfològic.
Destaquen en qualitat, quantitat i en extensió dels afloraments els exemples de zones de cisalla, uns dels millors exemples del mon, estructures de plegament, roques metamòrfiques, migmatites i granitoides, relacions metamorfisme-plutonisme-deformació i formes d’erosió (modelat eòlic i litoral).
Es tracta d'afloraments molt recomanables des del punt de vista científic i didàctic, una gran majoria dels quals són clau per a la recerca en geologia estructural, petrologia ígnia i metamòrfica i en general per a l'estudi de processos endògens.
Per l'excepcionalitat dels afloraments presents, s'ha convertit en una zona clàssica a nivell europeu d'excursions geològiques amb estudiants i de recerca.
Des del 1998 aquesta geozona forma part de la Reserva Natural Integral i Paratge Natural del Parc Natural del Cap de Creus.
Sortirem a les 08:30h de la Sarfa i l'excursió serà matinal.
El preu pels federats és de 0€ i pels no federats és de 5€, per pagar la llicència temporal d'un dia, que els podreu pagar on-line quan feu la vostra inscripció a través del web, amb targeta de crèdit o dèbit o a través de compte de PayPal.

 

Image

Portbou-Llançà

Image
La primera etapa del GR 92 ens porta des de la vila de Portbou fins a Llançà.
Sortirem de Roses amb la màxima puntualitat fins a Llançà on deixarem els nostres cotxes per agafar el tren fins a Portbou.
Un cop siguem allà, començarem la nostra excursió.
Creuarem la Serra de l’Albera amb unes vistes espectaculars d’aquest primer tram de la Costa Brava.
Visitarem la població de Colera per després trepitjar la platja de Garbet que ens apropa al Cap Ras. Enfilem finalment cap a la població de Llançà. En el transcurs de la nostra caminada haurem gaudit d’unes cales encisadores.
Sortida diumenge 25 de novembre a les 09:00h de la Sarfa.
Cal portar menjar, beure, roba i calçat còmode i una mica de diners per pagar el tren.
Com a novetat important, cal destacar que les persones que no estiguin federades, a partir d'ara podran pagar els 5€ corresponents a la llicència temporal d'un dia a través de targeta de crèdit o dèbit o a través de PayPal al moment de fer la seva inscripció.
Edit Page

Search

logocabirolsnegre.png

C/  de l'Avi 3, Roses 17480
cabirols2017@gmail.com
Truca'ns al telf:628 12 49 71

 

Sobre nosaltres

Search