Pròxima excursió

El Pertús- Salt del Fitó

Aquesta ruta de 8 km de mitjana dificultat ens porta per l'Albera des del Pertús fins al Salt del Fitó, un salt d'aigua sobre el riu Llobregat de l'Empordà de 59 metres d'alçada.
La ruta surt del pàrquing dels Límits, que s'accedeix agafant el carril a la dreta de les cabines de la duana, passant pel túnel sota la autopista. La ruta surt a una alçada de 275 metres i puja a fins als 695, que resulta en un ascens total d'uns 420 metres.
La major part de l'itinerari transcorre per camins fàcils amb pendents suaus (5 % de pendent mitjà). L'únic tram de gran dificultat és un tram relativament curt però molt empinat just passat el salt, és per aquest motiu que demanem una bona condició física per encarar l'última part de l'excursió.
S'han posat unes cadenes per facilitar la pujada per les roques de gran mida.
Una vegada a dalt es pot gaudir d'unes meravelloses vistes sobre la Vall del Llobregat, L'Albera i les Salines.
Un bon lloc per dinar o per fer una petita pausa de descans és la font que es troba gairebé a mig camí.
La durada total de la ruta és de més o menys 3h 30'.
Recordeu que, com sempre, s'ha d'estar federat o bé a l'hora de fer la vostra inscripció podreu pagar els 5€ de la llicència temporal amb targeta de crèdit o dèbit.
La data límit per fer la vostra inscripció és el dissabte 12 de gener a les 17:00h.
Image

Sortida geològica al Cap de Creus

El proper 9 de desembre farem la ruta geològica del Cap de Creus passant per la Cova de l'Infern, guiats per l'Esteve Palou, gran coneixedor de la zona.
Aquest paratge inclou magnífics exemples d’estructures de deformació dúctil, roques metamòrfiques i granítiques, així com un paisatge rocallós d’extraordinària bellesa i valor geomorfològic.
Destaquen en qualitat, quantitat i en extensió dels afloraments els exemples de zones de cisalla, uns dels millors exemples del mon, estructures de plegament, roques metamòrfiques, migmatites i granitoides, relacions metamorfisme-plutonisme-deformació i formes d’erosió (modelat eòlic i litoral).
Es tracta d'afloraments molt recomanables des del punt de vista científic i didàctic, una gran majoria dels quals són clau per a la recerca en geologia estructural, petrologia ígnia i metamòrfica i en general per a l'estudi de processos endògens.
Per l'excepcionalitat dels afloraments presents, s'ha convertit en una zona clàssica a nivell europeu d'excursions geològiques amb estudiants i de recerca.
Des del 1998 aquesta geozona forma part de la Reserva Natural Integral i Paratge Natural del Parc Natural del Cap de Creus.
Sortirem a les 08:30h de la Sarfa i l'excursió serà matinal.
El preu pels federats és de 0€ i pels no federats és de 5€, per pagar la llicència temporal d'un dia, que els podreu pagar on-line quan feu la vostra inscripció a través del web, amb targeta de crèdit o dèbit o a través de compte de PayPal.

 

Image

Portbou-Llançà

Image
La primera etapa del GR 92 ens porta des de la vila de Portbou fins a Llançà.
Sortirem de Roses amb la màxima puntualitat fins a Llançà on deixarem els nostres cotxes per agafar el tren fins a Portbou.
Un cop siguem allà, començarem la nostra excursió.
Creuarem la Serra de l’Albera amb unes vistes espectaculars d’aquest primer tram de la Costa Brava.
Visitarem la població de Colera per després trepitjar la platja de Garbet que ens apropa al Cap Ras. Enfilem finalment cap a la població de Llançà. En el transcurs de la nostra caminada haurem gaudit d’unes cales encisadores.
Sortida diumenge 25 de novembre a les 09:00h de la Sarfa.
Cal portar menjar, beure, roba i calçat còmode i una mica de diners per pagar el tren.
Com a novetat important, cal destacar que les persones que no estiguin federades, a partir d'ara podran pagar els 5€ corresponents a la llicència temporal d'un dia a través de targeta de crèdit o dèbit o a través de PayPal al moment de fer la seva inscripció.
Edit Page

Search

logocabirolsnegre.png

C/  de l'Avi 3, Roses 17480
cabirols2017@gmail.com
Truca'ns al telf:628 12 49 71

 

Sobre nosaltres

Search