Excursions del Centre Excursionista Cabirols

XXV Pujada al Puig de l'Àliga

Cartell XXV Pujada retallada

 

El proper 8 de setembre realitzarem la tradicional pujada patriòtica al Puig de l'Àliga i enguany serà la

vint-i-cinquena edició.

L'itinerari que farem serà fins el Mas Oliva, passant pel camí de la vaga de l'Alzeda fins al Mas d'en Causa, on

esmorzarem unes fantàstiques coques

gentilesa de la Pastisseria Cairó, enfilarem cap al Puig de la Sardina fins a fer el cim del Puig de l'Àliga a 462

metres.

Un cop estiguem a dalt, hissarem la senyera i cantarem el Cant dels Segadors.

La durada és matinal i sortirem de la Plaça de l'Església a les 08:30 h.

Les inscripcions són gratuïtes, inclou l'assegurança i l'esmorzar.

Podeu veure les fotos a l'apartat fotos del menú superior.

 

Continua llegint
  0 Comentaris. (deixa'ns el teu comentari, amb la teva experiència)
0 Comentaris. (deixa'ns el teu comentari, amb la teva experiència)

Pic del Canigó

El proper 1 de setembre ens anem cap al Canigó, massís muntanyós del Pirineu, entre les comarques del Conflent, el Rosselló, el Vallespir i l'Alt Empordà.
El cim, la pica del Canigó, té 2.784 m; malgrat la seva alçada moderada, fou considerada la muntanya més alta dels Pirineus per culpa del gran i brusc desnivell que la separa de la plana del Rosselló, fent-la més impressionant que altres muntanyes més encaixonades i situades entre valls ja més altes.
Hi ha els monestirs de Sant Martí del Canigó i Sant Miquel de Cuixà.
Va inspirar el cançoner del Canigó, amb cançons que comencen amb els mots "Muntanyes de Canigó, fresques són i regalades", així com el poema Canigó, de Verdaguer.

pic del canigo cabirols

 

 

Continua llegint
  0 Comentaris. (deixa'ns el teu comentari, amb la teva experiència)
0 Comentaris. (deixa'ns el teu comentari, amb la teva experiència)

9a Edició del Tast de Vins al Puigmal

Diumenge 21 de juliol es farà el 9è tast de vins al cim del Puigmal, a gairebé 3.000 m d’alçada. Hi participaran cellers de la DO Empordà amb un objectiu comú: situar els vins de la DO Empordà al sostre de Girona. Els cellers participants en aquesta edició són: AV Bodeguers, Celler Arché Pagès, Celler Brugarol, Mas Llunes, Oliveda i Vinyes dels Aspres.

Els Cabirols participarem en aquesta edició com a acompanyants dels participants, esperem que sigui una gran jornada.

Foto Puigmal

 

PROGRAMA
-3/4 de 9 del matí
Inscripcions i repartiment de la copa per al tast 

-1/4 de 10 del matí
Sortida puntual des del Coll de Fontalba. Ascenció i esmorzar en ruta

-12 del migdia
Benvinguda al cim i exposició dels vins a tastar 

-1/4 d’1 del migdia.
Brindis de vins de la DO Empordà. Obertura del tast a tothom.

-1/4 de 2 del migdia
Cloenda: Visca el vi de l’Empordà! i inici del descens.

Al final del recorregut, hi trobareu un petit punt de venda.


RECOMANACIONS
Preparació física mínima (3 hores d’ascens i 2 de descens) Roba, calçat i mitjons adequats. Cal pujar els cotxes plens amb la finalitat d’optimitzar el pàrquing. Cal portar: menjar de ruta (esmorzar i dinar), bastons per caminar, folre polar, anorac o impermeable amb caputxa, barret o gorra amb visera, ulleres de sol, protecció solar i labial, cantimplora amb 1,5 litres d’aigua, farmaciola bàsica (iode, tiretes, pegats per a butllofes).


INSCRIPCIONS
Les inscripcions només es podran fer via web fins el 18 de juliol. Les persones no federades no es podran inscriure el mateix dia.. El preu de l’activitat és de 8 € per a les persones que no tinguin assegurança de muntanya. Els que disposin d’assegurança només hauran d’abonar 5€. 

En cas de mal temps, l’activitat s’anul·larà.

Programa

Galeria fotogràfica

Continua llegint
  0 Comentaris. (deixa'ns el teu comentari, amb la teva experiència)
0 Comentaris. (deixa'ns el teu comentari, amb la teva experiència)

1a assistència a la Comissió de Senders de la FEEC

El president de Cabirols, Associació Excursionista Roses, Josep Joan Coucelo i Aladid, ha assistit aquest passat dijous 11 de juliol a la Comissió de Senders del Comitè Català de Senders de la FEEC.

Aquesta assistència ve arran del nomenament que es va fer a la reunió de vegueria de Roses celebrada el passat 10 de maig on va ser escollit nou representant territorial de senders de la Regió 2, que comprèn les comarques de l'Alt Empordà, Baix Empordà, La Garrotxa, La Selva, El Gironès i El Pla de l'Estany.

93e1773f 571e 4722 b827 684814bc64c4

 

En l'esmentada reunió es varen tractar diferents temes d'homologacions de senders de la geografia catalana.

La pròxima reunió de la Comissió es cel·lebrarà el pròxim 10 d'octubre a la seu de la FEEC a Barcelona.

Continua llegint
  0 Comentaris. (deixa'ns el teu comentari, amb la teva experiència)
0 Comentaris. (deixa'ns el teu comentari, amb la teva experiència)

Cascada dels Anglesos (Sant Martí del Canigó)

Al llarg del Pirineu francès que envolta el pic del Canigó hi ha diverses excursions de muntanya amb nivells per a tots els públics. A mesura que la serralada del Pirineu s'apropa a Perpinyà i el cap de Creus, els pics van minvant i en aquesta zona amb prou feines trobarem un grapat de cims que superen els 2.000 metres, entre elles, la muntanya del Canigó, la més alta de la zona, amb els seus 2.785 metres d'altura.
Amb rius cabalosos, una vegetació frondosa i una història del segle XX plena d'homes, dones i nens buscant la llibertat que, fugint de guerres des d'un costat o de l'altre, han anat perfilant camins per aquest vessant més amable dels Pirineus i avui dia podem seguir els seus passos.

Es tracta d'una excursió d'anada i tornada pel mateix camí encara que es poden fer algunes variants.
Distància de 7 quilòmetres en total aproximadament, un desnivell de 320 metres i una durada de menys de 3 hores. La major part de l'excursió discorre per una estreta gola i l'atapeït bosc ens protegirà del sol.
Seguirem la llera del riu fins a arribar a les cascades. Pel camí ens esperen passarel•les de fusta, un pont penjant i unes fotogèniques cascades ideals per gaudir d'un bon pícnic i tornar.

Amb el cotxe ens apropem a la població de Vernet Les Bains, un bon lloc si voleu gaudir d'un bon massatge o provar les seves aigües terapèutiques.
Seguim el carrer de Chemin la Forêt et du Saint Vicent on s'obre un pàrquing en finalitzar carrer. És espaiós i no trobareu problemes per aparcar ni tan sols a l’agost.
Un cop allà, seguirem les marques blanques i grogues que donen pas a un corriol que discorre pel bosc.
Tot i que hi ha algunes variants per arribar al Coll de Llavent o el pic de l'Alzina, veureu cartells degudament col•locats indicant la direcció per arribar a les cascades de Saint Vicent i des Anglais.

El sender deixa el riu al costat esquerre i ho anirem sortejant a través de passarel•les i ponts de fusta. En més d'una ocasió trobareu petites piscines ideals per a un bon bany si el temps i la temperatura de l'aigua ho permet.

Al cap d'una hora aproximadament arribem a la cascada de Sant Vicent. Haurem de creuar les seves aigües sobre un pont penjant que permet un màxim de 3 persones. És molt segur però heu de seguir les indicacions de seguretat que resen en el rètol. A una alçada de 910 metres l'aigua cau amb força fins i tot a l'agost. A continuació seguim un sender estret que puja de forma regular i sense descans. En acabar, trobem un tram amb passarel•les de fusta que ens ajuden a contornejar les grans roques que queden a la nostra dreta
Un nou ascens ens porta als 978 metres d'altura on es troba el nostre destí final, la cascada des Anglais. . La cascada des Anglais ofereix diverses zones per gaudir d'un bon pícnic sigui en ombra o sota el sol. Si el temps ho permet, és un lloc ideal per donar-se una bona capbussada i treure les suors de la caminada.

Podeu fer la vostra inscripció aquí

cascada dels anglesos cabirols

Continua llegint
  0 Comentaris. (deixa'ns el teu comentari, amb la teva experiència)
0 Comentaris. (deixa'ns el teu comentari, amb la teva experiència)

Informació - Fes-te Soci

Contacte

628 12 49 71

TRUCA'NS

628 12 49 71

Contacte